nieuws

Trapspecialist hogerop met ballon en internet

bouwbreed

barneveld – Cornelis van Vlastuin zoekt creatief naar wegen om zijn bedrijf onder de aandacht te brengen. Zijn de klanten verzot op ballonvaren? Hoog boven de Veluwe bungelden al honderden relaties in het mandje van de Barneveldse trappenspecialist Cluistra RVS.

“Naamsbekendheid is van groot belang. Ons bedrijf wil zich duidelijk onderscheiden”, steekt directeur Van Vlastuin van wal. “Het idee ontstond om te gaan varen met een eigen ballon. Van de 120 relaties die we gepolst hebben, wilden 85 graag een keer mee de lucht in. Met zo�n uitslag heb je intern een makkie om iedereen te overtuigen van het nut van een bedrijfsballon”.

De trappenfirma is sinds 1999 de succesvolle loot van een drie jaar eerder door Dick Cluistra opgezet staalbouwbedrijf. Eind vorig jaar viel de beslissing Cluistra Staalbouw te sluiten en alle energie te steken in specialist RVS, letters die staan voor roestvrij staal. De directie van het bedrijf wordt gevoerd door de beide 34 jaar oude zwagers Dick Cluistra en Cornelis van Vlastuin. Dick neemt de techniek voor zijn rekening. Cornelis concentreert zich op de commerciële kant. Van Vlastuin: “Barneveld is een dorp van staalbouwers. Hoe dat zo ontstaan is? Geen idee. In december stopte Dick met Staalbouw. Een heel moedige beslissing. Je praat toch over een bedrijf van vijftien man. Bij beëindiging denken de mensen al snel dat het slecht ging met het bedrijf. Geenszins. Je stopt niet zo maar met het bedrijf waarmee je zelf begonnen bent”.

Vliegende start

Trappenbedrijf Cluistra, voor ieder de helft eigendom van Cluistra en Van Vlastuin, maakte vijf jaar geleden een vliegende start dankzij het internet. Het nieuwe medium bracht een onverwacht grote orderstroom op gang waardoor het personeel het werk aanvankelijk nauwelijks kon bijbenen.

“Een door haar man verlaten vrouwtje bood me voor een aantrekkelijke prijs aan een website te kopen die hoog scoorde op het trefwoord trappen. Adres: www.trappen.net. Diezelfde dag nog vond bij de notaris de overdracht plaats. De mensen tikten trappen in en kwamen direct bij ons bedrijf uit. Zo werkt dat. Ik snapte er eerst niets van hoe al die klanten ons ineens vonden”. De grote respons vroeg al snel om het plaatsen van nieuwe accenten. Alleen: waar haalde je rond de eeuwwisseling zo snel goede vakkrachten vandaan? Cluistra RVS groeide uit tot een onderneming met achttien personeelsleden die pakweg drie miljoen euro omzet bij elkaar werken. De opdrachten variëren in waarde van drieduizend tot 600.000 euro.

“We proberen de dromen van mensen waar te maken. Hoe gekker hoe mooier. In Noord-Holland hebben we in een woonhuis een gigantische trap gebouwd. Je gelooft je ogen niet. Naast het exclusieve werk met allure bouwen we ook heel functionele trappen”.

Eye-catcher

Een onderneming die viel voor de trappen van Cluistra RVS is meubelcentrum Van Ekeris. Op 23 september wordt op het locale bedrijventerrein het nieuwe complex van de in Veenendaal centrum uit haar jasje gegroeide onderneming feestelijk in gebruik genomen. “Alleen al met het monteren zijn we 2200 manuren bezig geweest. De trap is een echte eye-catcher. We hadden een erg plezierige samenwerking met aannemer Van Spanje, A12 Architecten en projectmanager Stichts Beheer”, zegt Van Vlastuin. “Van Ekeris heeft onder zijn klanten een enquête gehouden over de inrichting van zijn nieuwe winkel. Wat bleek? De mensen wilden geen roltrappen. Die horen meer bij een warenhuis. Meubelzaken verdienen mooie klassieke trappen als blikvanger”.

Reageer op dit artikel