nieuws

Tien ecoducten extra op de Veluwe

bouwbreed

arnhem – De Veluwe krijgt er de komende vijftien jaar tien ecoducten bij, waarvan de eerste in 2007. Die plannen maken onderdeel uit van een pakket maatregelen van het Rijk om barrières weg te nemen in belangrijke natuurgebieden die nu nog door wegen versnipperd worden. Het landelijke maatregelenpakket heeft een prijskaartje van 410 miljoen euro […]

arnhem – De Veluwe krijgt er de komende vijftien jaar tien ecoducten bij, waarvan de eerste in 2007. Die plannen maken onderdeel uit van een pakket maatregelen van het Rijk om barrières weg te nemen in belangrijke natuurgebieden die nu nog door wegen versnipperd worden. Het landelijke maatregelenpakket heeft een prijskaartje van 410 miljoen euro en draagt de naam Meerjarenprogramma Ontsnippering (MJPO). Het plan komt van de ministeries Verkeer en Waterstaat, Landbouw en Natuur en Ruimtelijke Ordening.

Van de prioriteitenlijst in dat programma staat de Veluwe op de eerste plaats, vanwege de vele edelherten, wilde zwijnen en dassen die van het ene naar het andere natuurgebied willen reizen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels