nieuws

Stop groei Maastricht Aachen Airport

bouwbreed

maastricht – De Milieufederatie Limburg ziet niets in een verdere groei van het vliegveld Maastricht Aachen Airport. Nu al komt het woonklimaat in de regio te veel in het gedrang door MAA, stelt de Milieufederatie in een brief aan het Inspraakpunt Verkeer en Waterstaat. MAA gaat tussen 2000 en 2010 uit van een jaarlijkse groei […]

maastricht – De Milieufederatie Limburg ziet niets in een verdere groei van het vliegveld Maastricht Aachen Airport. Nu al komt het woonklimaat in de regio te veel in het gedrang door MAA, stelt de Milieufederatie in een brief aan het Inspraakpunt Verkeer en Waterstaat.

MAA gaat tussen 2000 en 2010 uit van een jaarlijkse groei van het aantal passagiers van elf en tussen 2010 en 2015 van zeven procent. Onrealistisch, vindt de Milieufederatie, gezien de naburige aanwezigheid van concurrerende vliegvelden in Charleroi, Bierset, Niederrhein, Eindhoven, Mönchengladbach, Düsseldorf, Keulen-Bonn en Brussel. Vliegvelden die alle in dezelfde vijver vissen. Nu de Luchtvaartschool wegvalt, zou er ruimte moeten komen voor aanpassing van de geluidscontouren, vindt de Milieufederatie. Daardoor zou ook meer woningbouw mogelijk zijn.

De stelling dat het vliegveld bedrijven aantrekt, is niet waar, aldus de federatie. In het verleden heeft de gemeente Beek grote verliezen geleden omdat zij het naastliggende bedrijventerrein aan de straatstenen niet kwijt kon. Er was geen vraag van de zijde van luchthavengerelateerde bedrijvigheid.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels