nieuws

Sjoemelende directeur hoort werkstraf eisen

bouwbreed Premium

arnhem – Het openbaar ministerie heeft tegen de 64-jarige directeur van het inmiddels failliete Wen Bouwmanagement uit Zevenaar een werkstraf geëist van 240 uur naast zes maanden cel voorwaardelijk. De man zou tijdens het faillissement vier bouwprojecten hebben ondergebracht in een andere BV om ze zo weg te houden van de claims van schuldeisers. Justitie […]

arnhem – Het openbaar ministerie heeft tegen de 64-jarige directeur van het inmiddels failliete Wen Bouwmanagement uit Zevenaar een werkstraf geëist van 240 uur naast zes maanden cel voorwaardelijk. De man zou tijdens het faillissement vier bouwprojecten hebben ondergebracht in een andere BV om ze zo weg te houden van de claims van schuldeisers.

Justitie verwijt de verdachte verder gesjoemel met de administratie van de firma. Het OM vroeg de rechtbank om een projectontwikkelaar, die de bouwprojecten ter waarde van 870.000 euro van de 64-jarige zou hebben gekocht, vrij te spreken van heling. Wel wil de officier dat het bedrijf van de projectontwikkelaar een voorwaardelijke boete krijgt opgelegd van 450.000 euro.

Reageer op dit artikel