nieuws

Schilders houden recht op ziekenfonds

bouwbreed Premium

den haag – Schilders blijven verzekerd via het ziekenfonds ondanks de winterwerkloosheid. Dat heeft het kabinet besloten. Zij ontvangen in deze periode geen uitkering en zouden daarmee het recht op het ziekenfonds kwijtraken. Dat is nu teniet gedaan met een wijziging van het Aanwijzingsbesluit verzekerden Ziekenfondswet. De branche heeft zelf een private werkloosheidsuitkering geregeld voor […]

den haag – Schilders blijven verzekerd via het ziekenfonds ondanks de winterwerkloosheid. Dat heeft het kabinet besloten. Zij ontvangen in deze periode geen uitkering en zouden daarmee het recht op het ziekenfonds kwijtraken. Dat is nu teniet gedaan met een wijziging van het Aanwijzingsbesluit verzekerden Ziekenfondswet. De branche heeft zelf een private werkloosheidsuitkering geregeld voor de korte periodes dat schilders werkloos zijn.

Het besluit gaat voor advies naar de Raad van State en wordt openbaar bij publicatie in het Staatsblad.

Reageer op dit artikel