nieuws

Schadevrij onderhoud zoab is mogelijk

bouwbreed

ede – De voordelen van zeer open asfaltbeton (zoab) zijn bekend: reductie van verkeerslawaai en opspattend regenwater. Helaas heeft deze wegdekverharding ook nadelen. De levensduur van zoab is aanmerkelijk korter dan van mengsels zoals dicht asfaltbeton of steenmastiekasfalt. Om de gunstige eigenschappen te handhaven is bij zoab regelmatig onderhoud geboden. Uitvoeren van dit onderhoud kan […]

ede – De voordelen van zeer open asfaltbeton (zoab) zijn bekend: reductie van verkeerslawaai en opspattend regenwater. Helaas heeft deze wegdekverharding ook nadelen. De levensduur van zoab is aanmerkelijk korter dan van mengsels zoals dicht asfaltbeton of steenmastiekasfalt. Om de gunstige eigenschappen te handhaven is bij zoab regelmatig onderhoud geboden. Uitvoeren van dit onderhoud kan echter de levensduur nog verder beperken. De interactie tussen de bitumen en de steenslag kan worden verstoord en bovendien is het mogelijk dat bij intensief onderhoud de steenslag in het mengsel wordt verbrijzeld.

Om dit alles te voorkomen heeft CROW in Ede een info-blad uitgegeven met daarin uitleg over het schadevrij onderhoud van zoab.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels