nieuws

Ruim 1100 nieuwe woningen Zuidhorn

bouwbreed

zuidhorn – In de Groningse gemeente Zuidhorn worden tot 2020 ruim 1100 nieuwe woningen gebouwd. De huizen komen aan de oostrand van Zuidhorn, nu nog landelijk gebied. Voor de eerste twee fasen, goed voor 750 woningen, gaf de provincie groen licht. De gemeente heeft inmiddels ongeveer dertig eigenaren van de grond ingelicht over de plannen. […]

zuidhorn – In de Groningse gemeente Zuidhorn worden tot 2020 ruim 1100 nieuwe woningen gebouwd. De huizen komen aan de oostrand van Zuidhorn, nu nog landelijk gebied. Voor de eerste twee fasen, goed voor 750 woningen, gaf de provincie groen licht.

De gemeente heeft inmiddels ongeveer dertig eigenaren van de grond ingelicht over de plannen. Projectontwikkelaar Plegt Vos heeft het recht van koop op de grond. In de bouwplannen is een 60 meter brede tunnel onder de spoorbaan gepland. Er komt een woonzorgcentrum dat, net als een deel van de woonwijk, via de onderdoorgang wordt verbonden met het centrum. In de plannen is ook een rondweg opgenomen.

Reageer op dit artikel