nieuws

Rijk gebruikt alleen nog maar legaal hout

bouwbreed Premium

den haag – Alle rijksinstanties nemen maatregelen zodat bij aanbestedingen alleen legaal hout wordt gebruikt. Het materiaal moet op termijn volledig duurzaam zijn. Dat heeft de ministerraad besloten. Het kabinet wil met deze maatregelen het goede voorbeeld geven voor de bescherming van de bossen. Het kabinet gaat nog in overleg met provincies, gemeenten, waterschappen en […]

den haag – Alle rijksinstanties nemen maatregelen zodat bij aanbestedingen alleen legaal hout wordt gebruikt. Het materiaal moet op termijn volledig duurzaam zijn.

Dat heeft de ministerraad besloten. Het kabinet wil met deze maatregelen het goede voorbeeld geven voor de bescherming van de bossen. Het kabinet gaat nog in overleg met provincies, gemeenten, waterschappen en woningcorporaties om tot vergelijkbare afspraken te komen.

Per jaar gaat er 12,3 miljoen hectare bos verloren, dat is drie keer de oppervlakte van Nederland. De ontbossing komt vooral door landbouw en de handel in tropisch hout. Duurzaam bosbeheer en het tegengaan van illegale houtkap moet verdere teloorgang voorkomen.

Reageer op dit artikel