nieuws

Regels afvalverwerkende cementindustrie

bouwbreed

Door afval nuttig te gebruiken, spaart de cementindustrie al sinds jaar en dag het milieu en de natuurlijke voorraden. Dat zegt de Eucopro, de nieuwe Europese associatie voor co-prosessing die is opgericht door onder meer Sita EcoService uit Almelo. De cementindustrie kan echter niet tot in het oneindige afval verwerken, vindt Eucopro. Het moet vooraf […]

Door afval nuttig te gebruiken, spaart de cementindustrie al sinds jaar en dag het milieu en de natuurlijke voorraden. Dat zegt de Eucopro, de nieuwe Europese associatie voor co-prosessing die is opgericht door onder meer Sita EcoService uit Almelo. De cementindustrie kan echter niet tot in het oneindige afval verwerken, vindt Eucopro. Het moet vooraf geschikt worden gemaakt voor de cementproductie door Sita en de andere leden van de organisatie. Eucopro wil ook studies in gang zetten naar de eisen die de cementindustrie aan afval stelt en uit de bevindingen technieken en richtlijnen destilleren. In het verlengde daarvan wil de organisatie meepraten over normeringen en Europese wetten en regels waaraan de afvalverwerkende cementindustrie moet voldoen.

Reageer op dit artikel