nieuws

Provincie Limburg verwerpt mer ENCI

bouwbreed

maastricht – De provincie Limburg heeft de milieueffectrapportage (mer) �Cement voor de toekomst� van cementfabriek ENCI in Maastricht verworpen. Volgens de Limburgse gedeputeerde staten (GS) voldoet de mer op wezenlijke punten niet aan de richtlijnen die door het College op 3 april 2001 zijn vastgesteld en bevat zij onjuistheden. Volgens GS ontbreekt met name de […]

maastricht – De provincie Limburg heeft de milieueffectrapportage (mer) �Cement voor de toekomst� van cementfabriek ENCI in Maastricht verworpen. Volgens de Limburgse gedeputeerde staten (GS) voldoet de mer op wezenlijke punten niet aan de richtlijnen die door het College op 3 april 2001 zijn vastgesteld en bevat zij onjuistheden.

Volgens GS ontbreekt met name de onderbouwing van uitspraken en getallen op sommige onderdelen. De provincie wil ook dat de ENCI in de mer meer rekening houdt met de argumenten van tegenstanders van de afgravingen na 2010. Het gevolg van het niet aanvaarden van de mer is dat ook de ingediende vergunningsaanvragen op grond van de Ontgrondingenwet, de Grondwaterwet en de Wet Milieubeheer niet verder kunnen worden behandeld.

Een woordvoerder van ENCI zei gisteren “verrast” te zijn door de afwijzing. Morgen bespreekt ENCI de mer met de Limburgse gedeputeerde M. Vestjens. Tot die tijd wil ENCI de argumenten van de provincie nader bestuderen, en kan nog geen reactie geven, aldus de woordvoerder. De actiegroep ENCI-Stop wil opnieuw praten met de cementfabriek.

Reageer op dit artikel