nieuws

Politietoren als visitekaartje Assen

bouwbreed

assen – Het College van B en W van Assen heeft besloten mee te werken aan de nieuwbouw van een 60 meter hoge en 15 verdiepingen tellend politiebureau langs de A28. In de toren, die één van de grootste gebouwen van Drenthe wordt, komen 450 medewerkers van de regiopolitie Drenthe. De politietoren komt aan de […]

assen – Het College van B en W van Assen heeft besloten mee te werken aan de nieuwbouw van een 60 meter hoge en 15 verdiepingen tellend politiebureau langs de A28. In de toren, die één van de grootste gebouwen van Drenthe wordt, komen 450 medewerkers van de regiopolitie Drenthe.

De politietoren komt aan de westrand van bedrijventerrein Huize Nassau in Assen en bepaalt de skyline van de Drentse hoofdstad. Het gebouw is vanuit alle richtingen te zien zijn en heeft, volgens het college, een grote uitstraling naar de regio. Het moet hét visitekaartje van Assen worden.

Met de bouw zijn tientallen miljoenen euro�s gemoeid. In verband met de komst van het dominante gebouw moet het bestemmingsplan ter plekke gewijzigd worden. In het gebied geldt een maximale hoogte van 12 meter.

De welstandscommissie en de commissie ruimtelijk advies van de provincie staan positief tegenover de komst van de politietoren. Veel Assenaren vinden het echter allemaal maar onzin en hoeven niet zonodig vanuit Beilen de politiepost in Assen te kunnen zien.

De Asser raadscommissie vergadert 17 juni over de hoogbouw.

Reageer op dit artikel