nieuws

Oranje-koorts in bouw loopt op

bouwbreed Premium

Compaan vindt het prachtig die Oranje-koorts. Alleen al de organisatie van de voetbalpool zorgt voor grote opwinding in het bedrijf. Mulder Obdam gebruikt de voetbalgekte echter ook om de relaties met leveranciers en onderaannemers verder te verstevigen. “We hebben ze allemaal een poule opgestuurd. Een groot aantal doet mee. Daarmee creëer je toch een band.”

Bouwers genieten van de opwinding rondom het EK, maar gebruiken het toernooi vooral ook voor commerciële doeleinden. Oranje-petjes, bandana�s, posters, stickers, muismatjes, plastic hamers; de bouw spendeert tonnen in allerlei goedbedoelde gadgets. Voornaamste doel: aandacht trekken in de hoop nieuwe klanten binnen te halen.

Sommigen gaan daar heel ver in: Mertens Bouwbedrijf uit Weert verfde een deel van zijn kantoorpand oranje – en haalde daarmee de kranten. “Wij zijn hier voetbalgek, maar je pand oranje verven doe je natuurlijk ook voor de publiciteit”, bekent P. Mertens. “Wat het oplevert, is in geld moeilijk aan te geven. Het levert hopelijk wat extra naamsbekendheid op.”

Mulder Obdam hield het wat dat betreft bescheiden. Het bedrijf stuurde opdrachtgevers, leveranciers en collega-bouwers een speelschema ter grootte van een bankpasje. Hoe eenvoudig ook, het kleinood sloeg vanwege het handzame formaat, enorm aan. Compaan: “Het levert misschien niet direct extra werk op, maar je bent toch weer even onder de aandacht. Dat kan later weer van pas komen.”

Ingenieursbureau Oranjewoud grijpt het Europees kampioenschap aan om een nieuwe internetsite te lanceren. Een zelf verzonnen EK-spel moet bezoekers naar de site lokken. “Je kunt je relaties ook in een briefje attenderen op de nieuwe site, maar dit werkt volgens ons beter”, aldus E. Hellinga van Oranjewoud. “Dit is ludiek. Ons spel is bovendien interactief. Je komt dus in contact met �de andere kant�. Daar hebben wij weer wat aan.”

Als het Nederlands elftal vroegtijdig naar huis wordt gestuurd, is het snel gedaan met de Oranje-koorts in de bouw. Het torentje van Mertens krijgt dan ook snel weer zijn oorspronkelijke witte kleur terug. Mertens: “Maar het plezier van deze actie nemen ze ons niet meer af.”

Reageer op dit artikel