nieuws

Nieuwe nat- en droogzuiger met grootvuil- en vlakfilter

bouwbreed

etten-leur – Kärcher heeft met de NT 611 Eco K een nieuw type nat/droogzuiger. Het toestel zuigt vloeistoffen op, waarna een ingebouwde pomp het vuile water via een afvoerslang transporteert naar de plek waar het kan worden geloosd.

Tussentijds legen van het reservoir is dan niet nodig. Het apparaat kan ook zonder pomp worden gebruikt. Dan moet het 55 liter grote reservoir wel manueel worden geleegd.

Kärcher noemt de zuiger bijvoorbeeld geschikt voor het opzuigen van bluswater, slijk en water in ondergelopen kelders en op bouwplaatsen.

De NT 611 Eco K met een 800 W pomp transporteert 330 liter vloeistof per minuut. Hierbij kunnen hoogteverschillen tot 12 meter worden overwonnen. Als de waterstand in het 55 liter reservoir te hoog wordt, beschermen vlotterschakelaars de turbine tegen beschadiging.

De pomp kan niet in aanraking komen met grote stukken vuil, omdat ze in een kunststofinzet met afstandhouder enkele centimeters boven de bodem is gemonteerd. Met één handgreep kunnen pomp en bijbehorende elektriciteitskabel worden weggenomen. Daardoor is er bij het droogzuigen meer plaats in het reservoir voor slijk en puin.

De nat/droogzuiger weegt 23 kilogram. De zuigslang heeft een bereik van 4 meter. Standaard is het apparaat uitgerust met een grootvuilfilter. Voor het droogzuigen is er een vlakfilter. Alle toebehoren kunnen aan de achterzijde van het apparaat worden opgeborgen. Dat zijn een vloer- en plintenzuigmond en twee 0,5 meter lange metalen buizen. Via een C-aansluitkoppeling kan een brandweerslang worden gemonteerd. Ook is een brandweerset met oliebestendige zuigslang verkrijgbaar.

Reageer op dit artikel