nieuws

Nieuwbouw school Doetinchem duurder

bouwbreed Premium

doetinchem – De nieuwbouw van de vmbo-school Brewinc College in Doetinchem kost de gemeente 3 miljoen euro extra. De politiek heeft met deze meerkosten ingestemd. Het dalende aantal leerlingen het afgelopen jaar heeft een negatief effect op de financiering van de nieuwbouw gehad. De subsidie van het Rijk dreigde namelijk aanzienlijk lager uit te vallen. […]

doetinchem – De nieuwbouw van de vmbo-school Brewinc College in Doetinchem kost de gemeente 3 miljoen euro extra. De politiek heeft met deze meerkosten ingestemd. Het dalende aantal leerlingen het afgelopen jaar heeft een negatief effect op de financiering van de nieuwbouw gehad. De subsidie van het Rijk dreigde namelijk aanzienlijk lager uit te vallen. Doetinchem moest haast maken om een besluit te nemen over de 3 miljoen, omdat de offerte van de bouwers nog deze maand afloopt. De totale kosten van het nieuwbouwproject, een ontwerp van architectenbureau EEA, bedragen ruim 20 miljoen euro.

Reageer op dit artikel