nieuws

Nieuw plein voor Amsterdam

bouwbreed

AMSTERDAM – Aan de Zuidas in Amsterdam is vrijdag een nieuw plein geopend. Het Zuidplein ligt tussen de twee panden van het nieuwe World Trade Center in de hoofdstad en aan de voet van station Zuid/WTC. Het plein moet een beetje levendigheid brengen tussen de kantoorkolossen van de Zuidas. Zo heeft het plein terrassen voor […]

AMSTERDAM – Aan de Zuidas in Amsterdam is vrijdag een nieuw plein geopend. Het Zuidplein ligt tussen de twee panden van het nieuwe World Trade Center in de hoofdstad en aan de voet van station Zuid/WTC. Het plein moet een beetje levendigheid brengen tussen de kantoorkolossen van de Zuidas. Zo heeft het plein terrassen voor de horecagelegenheden. Onder het plein is een nieuwe fietsenstalling aangelegd waar 2500 fietsen terechtkunnen. Station Zuid/WTC wordt na de aanleg van de hsl het tweede station van Amsterdam. Het Centraal Station blijft nummer één.

Ook het vernieuwde WTC is vrijdag geopend. In acht jaar tijd en met een investering van 300 miljoen euro beschikt het zakencentrum nu over 120.000 vierkante meter ruimte. Daarmee is het aantal vierkante meters ten opzichte van het oude WTC verdubbeld.

Reageer op dit artikel