nieuws

NedTrain gaat werkplaats in Haarlem rigoureus aanpakken

bouwbreed

haarlem – NedTrain, het onderhouds- en revisiebedrijf van de Nederlandse Spoorwegen gaat miljoenen investeren in vernieuwing van de gebouwen van de werkplaats in Haarlem. Voor revisieprojecten en herstel van schade aan treinstellen worden de komende drie jaar nieuwe bedrijfshallen gebouwd.

De werkplaats dateert voor een deel nog uit de negentiende eeuw. Volgens een woordvoerder van het bedrijf is een deel van gebouwen sterk verouderd. De arbeidsomstandigheden voldoen niet altijd aan de eisen van de moderne tijd. Ook heeft het bedrijf te maken met strengere milieueisen. NedTrain heeft overwogen het gehele complex te verhuizen, maar door gebrek aan alternatieve locaties is daarvan afgezien. Verder wordt geprobeerd met nieuwbouw tot een meer gecomprimeerd gebouwencomplex te komen.

Het investeringsprogramma bestrijkt een reeks van jaren, aldus de woordvoerder. Voor het schadeherstelbedrijf komt er nieuwbouw. Ook wordt de ruimte tussen de twee bedrijfshallen van het revisiebedrijf volgebouwd. Een deel van de plannen is de afgelopen jaren al uitgevoerd. Kort geleden werd een nieuw bedrijfsrestaurant geopend. De oude voorziening moest vorig jaar wijken voor de bouw van een hal voor de geheel geautomatiseerde productielijn van het wielenbedrijf.

Andere plannen zijn nog in voorbereiding. Er wordt gewerkt aan voorstellen voor de overkapping van de wielenopslag, de verplaatsing van het magazijn en de bouw van een nieuw kantoorgebouw langs de Oostvest.

Reageer op dit artikel