nieuws

Milieudefensie voert actie in Groene Hart

bouwbreed Premium

amsterdam – Actievoerders van Milieudefensie hebben gisteren in het Groene Hart een woning ontmanteld in recreatiepark De Wijde Aa in Roelofarendsveen. Milieudefensie pro`testeert daarmee tegen het gedogen van deze �illegale� recreatievilla�s. De betogers verzetten zich ook tegen de Nota ruimte, die dit soort bebouwing in het Groene Hart mogelijk maakt. De ongeveer dertig actievoerders haalden […]

amsterdam – Actievoerders van Milieudefensie hebben gisteren in het Groene Hart een woning ontmanteld in recreatiepark De Wijde Aa in Roelofarendsveen. Milieudefensie pro`testeert daarmee tegen het gedogen van deze �illegale� recreatievilla�s. De betogers verzetten zich ook tegen de Nota ruimte, die dit soort bebouwing in het Groene Hart mogelijk maakt.

De ongeveer dertig actievoerders haalden dakpannen van de voorbeeldvilla en protesteerden met een spandoek en posters met de tekst: Stop bebouwing Groene Hart. Milieudefensie ondersteunt hiermee de Vereniging Veenderpolder en Wijde Aa die zich eveneens verzetten tegen “de verstoring van de rust en ruimte” in dit landelijk gebied.

De recreatiewoningen staan sinds 2002 in het park ter vervanging van stacaravans. De Raad van State stelde echter in februari vast dat ze in strijd met het bestemmingsplan zijn gebouwd. De gemeente Alkemade zou er ten onrechte vanuit zijn gegaan dat de bouwer over vergunningen beschikte, omdat al stacaravans op die plek stonden. De gemeente probeert de illegale woningen alsnog te legaliseren.

Reageer op dit artikel