nieuws

Metselnet uit Bergum failliet verklaard

bouwbreed

bergum – Metselbedrijf Metselnet uit Bergum is failliet. De uitspraak van de kantonrechter in Leeuwarden was de nekslag voor het bedrijf. De rechter besloot dat de vier werknemers die tot juli vorig jaar bij het bedrijf werkten, recht hebben op achterstallig loon. Het ging om een bedrag van 75.000 tot 100.000 euro. Het faillissement werd […]

bergum – Metselbedrijf Metselnet uit Bergum is failliet. De uitspraak van de kantonrechter in Leeuwarden was de nekslag voor het bedrijf. De rechter besloot dat de vier werknemers die tot juli vorig jaar bij het bedrijf werkten, recht hebben op achterstallig loon. Het ging om een bedrag van 75.000 tot 100.000 euro.

Het faillissement werd door drie van de vier medewerkers aangevraagd. “In juli vorig jaar werd het dienstverband van de werknemers beëindigd. De werknemers stemden daarin toe”, vertelt curator H. van Beilen van Van der Sluis en Van der Zee Advocaten. “Na de bouwvak besloten ze toch hun ontslag aan te vechten. De rechter stelde de werknemers in het gelijk.”

Aangezien Metselnet al bijna een jaar lang geen opdrachten meer aanneemt, kon het bedrijf het achterstallige loon niet betalen.

Reageer op dit artikel