nieuws

Langste fietsbrug van Friesland in Drachten

bouwbreed Premium

drachten – Drachten krijgt de langste fiets- en wandelbrug van Friesland. De brug met een lengte van 240 meter is ontworpen door architect Rein Hofstra uit Grou. Hij won de wedstrijd die de gemeente Smallingerland uitschreef voor het ontwerp van de brug. Smallingerland koos voor het ontwerp van Rein Hofstra vanwege de goede inpassing in […]

drachten – Drachten krijgt de langste fiets- en wandelbrug van Friesland. De brug met een lengte van 240 meter is ontworpen door architect Rein Hofstra uit Grou. Hij won de wedstrijd die de gemeente Smallingerland uitschreef voor het ontwerp van de brug.

Smallingerland koos voor het ontwerp van Rein Hofstra vanwege de goede inpassing in het landschap. “Zo zitten er een aantal bochten in de brug zodat hij vlak langs de bestaande boompartijen loopt”, vertelt Ingrid Overstegen van de gemeente Smallingerland. De brug bereikt in het midden een hoogte van vijf meter. “Doordat de brug erg lang is, is de helling helemaal niet steil. Dit heeft als voordeel dat hij ook makkelijk begaanbaar is voor minder validen.” De kosten van de brug bedragen 2,8 miljoen euro. In het najaar worden de bouw van de brug en andere aanpassingen in het gebied aanbesteed.

Reageer op dit artikel