nieuws

Land- en tuinbouw durft weer te bouwen

bouwbreed

voorburg – De land- en tuinbouw maakt weer meer bouwplannen. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek. In het eerste kwartaal werden in de land- en tuinbouw 594 vergunningen verleend voor opdrachten ter waarde van 143 miljoen euro. De bouwlust ligt ruim 10 procent boven het niveau in de eerste drie […]

voorburg – De land- en tuinbouw maakt weer meer bouwplannen. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

In het eerste kwartaal werden in de land- en tuinbouw 594 vergunningen verleend voor opdrachten ter waarde van 143 miljoen euro. De bouwlust ligt ruim 10 procent boven het niveau in de eerste drie maanden van 2003. Met het aantrekken van het aantal bouwplannen ligt de investeringsbereidheid van de land- en tuinbouw nog achterop bij het niveau van begin deze eeuw. In 2000 schommelde de waarde van de bouwplannen per kwartaal rond de 155 miljoen euro.

Topper was het eerste kwart van 2001 met een score van 180 miljoen euro. Vervolgens zette de daling in met een dieptepunt van 127 miljoen euro in de eerste drie maanden van 2003. In maart is de export van de Nederlandse land- en tuinbouw toegenomen tot 22 miljard euro.

Reageer op dit artikel