nieuws

Lagere snelheid voor betere luchtkwaliteit

bouwbreed Premium

den haag – Het ministerie van Verkeer en Waterstaat verlaagt de maximumsnelheid op de nieuwe spitsstroken als er problemen zijn met de luchtkwaliteit. Hiermee komt het ministerie tegemoet aan de recente uitspraak van de Raad van State, dat de spoedwet voor de aanleg van die stroken op het punt van luchtkwaliteit niet goed is geregeld. […]

den haag – Het ministerie van Verkeer en Waterstaat verlaagt de maximumsnelheid op de nieuwe spitsstroken als er problemen zijn met de luchtkwaliteit.

Hiermee komt het ministerie tegemoet aan de recente uitspraak van de Raad van State, dat de spoedwet voor de aanleg van die stroken op het punt van luchtkwaliteit niet goed is geregeld. Die botst namelijk met de nieuwe Europese richtlijnen.

De problemen met de uitlaatgassen doen zich vooralsnog voor langs de A1 tussen Hoevelaken en Barneveld en de A2 bij Vught. Verlaging van de maximumsnelheid om daarmee de uitstoot van uitlaatgassen terug te dringen, is volgens een woordvoerder van het ministerie een niet al te moeilijke oplossing. “Het zijn spitsstroken, dus er wordt hoe dan ook niet zo hard gereden.”

Het ministerie heeft nog niet in kaart of langs andere snelwegen die een spitsstrook krijgen, dezelfde problemen met de luchtkwaliteit spelen. “Elke snelweg en situatie is weer anders”, aldus de woordvoerder.

Reageer op dit artikel