nieuws

Kunststof folie voor betere kwaliteit las

bouwbreed

carmarthenshire – Een wateroplosbare kunststof film van Huntingdon Fusion Techniques vergemakkelijkt laswerk aan bijvoorbeeld roestvast stalen buizen. De folie houdt aan de binnenkant van de buis het hulpgas vast dat mede de sterkte en de toestand van de las bepaalt. Het materiaal laat geen sporen na en veroorzaakt weinig milieubederf. Het hulpgas is meestal argon […]

carmarthenshire – Een wateroplosbare kunststof film van Huntingdon Fusion Techniques vergemakkelijkt laswerk aan bijvoorbeeld roestvast stalen buizen. De folie houdt aan de binnenkant van de buis het hulpgas vast dat mede de sterkte en de toestand van de las bepaalt.

Het materiaal laat geen sporen na en veroorzaakt weinig milieubederf. Het hulpgas is meestal argon dat de lucht uit de buis drukt, zodat het materiaal rond de las niet kan verbranden waardoor de verbinding minder sterk wordt. De fabrikant uit het Britse Carmarthenshire brengt de folie onder de merknaam Argweld op de markt. Huntingdon levert het op rol en doet de wateroplosbare kleefstof waarmee het wordt bevestigd, er los bij.

In de gratis brochure �Guide to weld purging� legt het bedrijf de toepassing van Argweld uit.

Reageer op dit artikel