nieuws

Klokkenluider Bos krijgt geen geld van overheid

bouwbreed Premium

den haag – Klokkenluider Ad Bos krijgt geen financiële steun van de overheid. Dat staat volgens NRC Handelsblad in een brief van premier Balkenende aan de man die in 2001 de bouwfraude openbaarde.

Bos had het Rijk om een financiële compensatie gevraagd omdat hij sinds zijn onthullingen aan de grond zit. Zijn voormalige werkgever Koop Tjuchem ontsloeg de klokkenluider, die ook bij andere bouwers niet meer aan de bak komt.

Balkenende schrijft “geen noodzaak” te zien om Bos financieel te steunen. Daarbij wijst de premier er op dat Bos door het Openbaar Ministerie als verdachte wordt aangemerkt. Als directeur van Koop Tjuchem was Bos op de hoogte van de verboden prijsafspraken die destijds in de bouw werden gemaakt. Bos zou bovendien de beruchte schaduwboekhouding hebben gestolen uit een woning van een Koop-medewerker.

In zijn brief spreekt Balkenende geen waardering of dank uit voor het werk van de klokkenluider.

Reageer op dit artikel