nieuws

Kleinere productie Duitse hoogovens

bouwbreed

wiesbaden – De productie van ruw ijzer in de Duitse hoogovens is in mei ten opzichte van dezelfde maand in 2003 met 5,5 procent gedaald tot 2,4 miljoen ton. Vergeleken met april nam het volume af met 3 procent. Dat blijkt uit onderzoek van het Statistisch Bundesamt in Wiesbaden. De staalproductie bleef met 3,9 miljoen […]

wiesbaden – De productie van ruw ijzer in de Duitse hoogovens is in mei ten opzichte van dezelfde maand in 2003 met 5,5 procent gedaald tot 2,4 miljoen ton. Vergeleken met april nam het volume af met 3 procent. Dat blijkt uit onderzoek van het Statistisch Bundesamt in Wiesbaden.

De staalproductie bleef met 3,9 miljoen ton vorige maand op peil. De hoogovens verliet een even grote hoeveelheid staal dan in april. Vergeleken met mei 2003 trad een daling van 1,5 procent op.

In de eerste vijf maanden van het jaar produceerden de Duitse hoogovens 12,5 miljoen ruwe ijzer en 19,4 miljoen ton staal. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar daalde de vervaardiging van ijzer met 1,4 procent. De staalproductie steeg 0,2 procent.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels