nieuws

Klein miljard tegen overlast van geluid

bouwbreed

wiesbaden – Duitsland heeft in 2002 bijna een miljard euro gestoken in geluidsbeschermende maatregelen. Het bedrag maakt 8 procent uit van het totale milieupakket. Van de uitgaven voor de bestrijding van de lawaaihinder ging 807 miljoen euro naar concrete producten, zoals filters en meetapparatuur. Grootste post in de lawaaimarkt zijn de geluidsschermen. Bij de oosterburen […]

wiesbaden – Duitsland heeft in 2002 bijna een miljard euro gestoken in geluidsbeschermende maatregelen. Het bedrag maakt 8 procent uit van het totale milieupakket.

Van de uitgaven voor de bestrijding van de lawaaihinder ging 807 miljoen euro naar concrete producten, zoals filters en meetapparatuur. Grootste post in de lawaaimarkt zijn de geluidsschermen. Bij de oosterburen verdween 107 miljoen euro in de bouw van geluiddempende voorzieningen langs wegen. Advies en onderzoek slokte 62 miljoen euro op.

Reageer op dit artikel