nieuws

Hochtief haalt forse opdrachten binnen

bouwbreed

essen – Drie Hochtief-dochters hebben vorige maand in Australië en Azië voor 419 miljoen euro aan nieuwe opdrachten bijgeschreven. John Holland krijgt de regie over de aanleg van een zeventig kilometer dubbelspoor tussen de steden Perth en Mandurah. Van de 205 miljoen die met het project gemoeid is, krijgt John Holland 133 miljoen euro. Op […]

essen – Drie Hochtief-dochters hebben vorige maand in Australië en Azië voor 419 miljoen euro aan nieuwe opdrachten bijgeschreven. John Holland krijgt de regie over de aanleg van een zeventig kilometer dubbelspoor tussen de steden Perth en Mandurah.

Van de 205 miljoen die met het project gemoeid is, krijgt John Holland 133 miljoen euro. Op het programma staat onder andere de bouw van zestien bruggen en tunnels.

Een ander karwei voor John Holland betreft de aanleg van afwateringskanalen in Melbourne. Het project brengt 93 miljoen euro in het laadje.

John Holland is voor 65 procent eigendom van de volle Australische Hochtief-dochter Leighton. Thiess, eveneens behorend tot de Leighton Groep, haalde een contract van 146 miljoen euro binnen voor werkzaamheden in een in dagbouw bedreven kolenmijn ten noorden van Moranbah in Queensland.

Opdracht is de sanering van afvalbergen. Uit de mijnbouw in Indonesië (Oost-Kalimantan) haalde Leighton in mei een order ter waarde van 47 miljoen euro.

Reageer op dit artikel