nieuws

Herstel ingenieursbureau Tauw bij omzet 89 miljoen

bouwbreed

deventer – Ingenieursbureau Tauw heeft in het laatste kwartaal van 2003 de stijgende lijn weer te pakken gekregen. Het herstel kwam net te laat om een verlies van 100.000 euro te vermijden.

De ingenieurs uit Deventer realiseerden vorig jaar met 88,5 miljoen euro een omzet vrijwel gelijk aan de prestatie van 2002. De internationale activiteiten maakten een groei door van 29 procent. Ruim een kwart van de omzet kwam vorig jaar uit het buitenland. Tauw profiteerde daarbij van zijn steeds sterkere positie in Italië. Het ingenieursbureau verkreeg een belang van 60 procent in het Spaanse bedrijf Covitecma, met vestigingen in Madrid en Barcelona. Het Europese netwerk van Tauw groeide vorig jaar tot twintig kantoren.

De directie van Tauw is tevreden in een neergaande markt de omzet op peil te hebben gehouden. De positie werd succesvol verdedigd door extra inspanningen te verrichten op het gebied van marketing en verkoop.

“De projectrendementen staan in een sterk concurrerende markt onder druk. De werkbezetting is te laag geweest. Daarom heeft op een aantal plaatsen gerichte afbouw van personele capaciteit plaats gevonden in activiteiten waarvoor de marktperspectieven ook op middellange termijn ongunstig zijn”, meldt het jaarverslag. Vorig jaar slankte Tauw zijn personeelsbestand met 7 procent af. Een stevige ingreep volgde ook door het op afstand zetten van Tauws laboratorium. De oude kernactiviteit is ondergebracht in een joint venture met de Duitse laboratoruimgroep Agrolab.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels