nieuws

Haarlemse Zuidas verslaat plan BMG

bouwbreed

haarlem – De gemeente Haarlem wil de Oudeweg als oostelijke entree van de stad ontwikkelen tot de Haarlemse Zuidas. Bouwplannen van BMG Vastgoed BV staan die plannen in de weg en daarom is geen bouwvergunning afgegeven.

BMG wil de bouwvergunning per se hebben en probeerde bij de Raad van State in hoger beroep alsnog de bouwvergunning te bemachtigen.

BMG wil een bedrijfspand bouwen voor detailgroothandel en verhuur en verkoop van bouwmateriaal op de hoek van de Oude weg en de Jan van Krimpenweg in Haarlem. De aanneemsom werd in 2001 geschat op ruim 4,5 miljoen gulden.

De gemeente Haarlem heeft de gevraagde bouwvergunning echter niet kunnen afgegeven, vanwege het van kracht zijnde bestemmingsplan dat niet kan worden gewijzigd. De gemeente heeft bovendien plannen het gebied te ontwikkelen tot nieuwe stadsentree. In deze nieuwe �Haarlemse Zuid-as� past het bouwplan van BMG niet, stelt de gemeente.

De Haarlemse rechter steunde de gemeente eerder al toen BMG daar bezwaar maakte tegen de weigering van de gemeente. Uitspraak over ongeveer zes weken.

Reageer op dit artikel