nieuws

Files ook probleem van provincie

bouwbreed

den haag – Provincies moeten een flinke bijdrage leveren aan de filevermindering. De aanpak van het onderliggend wegennet is een groot deel van het probleem en minister Peijs (verkeer) acht de provincies daarvoor verantwoord.

Het Ruimtelijk Planbureau presenteerde gisteren het rapport �Behalve de dagelijkse files. Over betrouwbaarheid van reistijd�. Als een oplossing van het fileprobleem noemt het planbureau uitwijkmogelijkheden in het onderliggend wegennet en een betere informatievoorziening. Volgens de minister kosten de files in 2020 ongeveer 2,5 miljard euro. Een derde daarvan komt voor rekening van het incalculeren van extra reistijd vanwege de onbetrouwbaarheid van het wegennet.

Peijs vindt het de taak van provincies om het onderliggende wegennet beter te laten aansluiten op de hoofdwegen. Zij wil pas hulp bieden als er grote problemen ontstaan. Verder hoopt ze de A4 te kunnen doortrekken. “Die fungeert als doorgaande weg naar Antwerpen. De A13 is dan beschikbaar voor het lokale verkeer.”

Reageer op dit artikel