nieuws

Extra drain houdt Bredase wijk droog

bouwbreed

breda – Het doorlaatvermogen van de afdeklaag van de geluidswal bij de woonwijk Nieuw Wolfslaar is Breda is onvoldoende. Daardoor kon het gebeuren dat na hevige regenval begin dit jaar een deel van die afdeklaag wegspoelde en in de woonwijk in aanbouw terechtkwam. Tot die conclusie komt GeoDelft, dat in opdracht van de gemeente Breda […]

breda – Het doorlaatvermogen van de afdeklaag van de geluidswal bij de woonwijk Nieuw Wolfslaar is Breda is onvoldoende. Daardoor kon het gebeuren dat na hevige regenval begin dit jaar een deel van die afdeklaag wegspoelde en in de woonwijk in aanbouw terechtkwam. Tot die conclusie komt GeoDelft, dat in opdracht van de gemeente Breda onderzoek deed naar de toedracht van de verschuiving.

De afvoer- en bergingscapaciteit van de afdeklaag is niet berekend op harde of langdurige regenbuien, ontdekte GeoDelft. Volgens het onderzoeksbureau kan de gemeente het beste extra drainagevoorzieningen laten aanleggen om nieuwe modderstromen te voorkomen. Dat gaat ook gebeuren. Er komen drains in de taluds van de geluidswal en een afwatering achter de keermuren.

Reageer op dit artikel