nieuws

Europese subsidie rivierpark Delfshaven

bouwbreed

rotterdam – De Europese Unie stelt ongeveer 650.000 euro beschikbaar voor de aanleg van rivierpark Schiemond bij Delfshaven. De andere helft van het 1,25 miljoen euro kostende project betaalt het Havenbedrijf Rotterdam. Het rivierpark moet het wonen in het gebied tussen Vierhavenstraat en Nieuwe Maas een flinke impuls geven. Rotterdam heeft samen met de havensteden […]

rotterdam – De Europese Unie stelt ongeveer 650.000 euro beschikbaar voor de aanleg van rivierpark Schiemond bij Delfshaven. De andere helft van het 1,25 miljoen euro kostende project betaalt het Havenbedrijf Rotterdam. Het rivierpark moet het wonen in het gebied tussen Vierhavenstraat en Nieuwe Maas een flinke impuls geven.

Rotterdam heeft samen met de havensteden Vlaardingen, Hamburg, Emden, Bremen en het Britse Colchester een plan gemaakt om in deze steden de openbare ruimte langs de rivier aantrekkelijker te maken. De Europese Unie geeft aan deze zes steden samen 3 miljoen euro om de parken aan te leggen én om dit in nauwe samenwerking met elkaar te doen.

Rivierpark Schiemond is één van de elf rivierparken die in het kader van het BRG-project worden aangelegd. BRG staat voor Bestaand Rotterdams Gebied en is een regionaal project dat verbonden is aan de aanleg van Maasvlakte 2. BRG bevat 15 projecten die er onder andere op gericht zijn de leefomgeving in het Rijnmondgebied te versterken.

Reageer op dit artikel