nieuws

Econosto gaat schulden verder terugbrengen

bouwbreed

capelle aan den ijssel – Koninklijke Econosto brengt de schulden verder terug. Dat heeft het technische groothandelsbedrijf via de Amsterdamse beurs laten weten.

De onderneming met een notering aan de hoofdstedelijke aandelenbeurs, is met de banken overeengekomen dat de schulden in de periode tot het voorjaar van 2005 naar 41,7 miljoen euro teruggebracht worden.

Begin 2003 stond Econosto door eerdere financiële beslommeringen nog voor zo�n 67 miljoen euro bij de banken in het krijt. Volgens voorzitter Frank van Os van de raad van bestuur stellen de nieuwe afspraken met de banken de onderneming in staat om verder uit het dal te kruipen. “De overeenkomst maakt het ons mogelijk om ons te concentreren op het verder doorvoeren van onze aangescherpte plannen.”

In de nieuwe overeenkomst brengt Econosto de bestaande lening in twee stappen terug. Eind 2004 zal Econosto de schulden hebben verlaagd tot 44,7 miljoen euro. Eind juni volgend jaar is het de bedoeling dat de leningen naar 41,7 miljoen euro terug zijn gebracht. Daarna wordt met de banken opnieuw gesproken over het al dan niet verder terugbrengen van de schulden.

Econosto leed in 2003 een verlies van tot 2,1 miljoen euro.

Een jaar eerder zakte de onderneming voor een bedrag van 30,5 miljoen euro in de rode cijfers.

Reageer op dit artikel