nieuws

DWR legt werk stil na verzakken huizen

bouwbreed

amsterdam – Bewoners in Amsterdam-Zuid hebben een advocaat ingeschakeld omdat zij woedend zijn op Dienst Waterbeheer en Riolering (DWR), die verantwoordelijk is voor de riolering. Tijdens werkzaamheden aan het riool in Amsterdam-Zuid zijn circa acht woningen aan de Johannes Verhulsstraat enkele centimeters verzakt. Na ongeveer 2 maanden werken legde DWR in april, op last van […]

amsterdam – Bewoners in Amsterdam-Zuid hebben een advocaat ingeschakeld omdat zij woedend zijn op Dienst Waterbeheer en Riolering (DWR), die verantwoordelijk is voor de riolering.

Tijdens werkzaamheden aan het riool in Amsterdam-Zuid zijn circa acht woningen aan de Johannes Verhulsstraat enkele centimeters verzakt. Na ongeveer 2 maanden werken legde DWR in april, op last van de bewoners, de werkzaamheden stil. Advocaten zoeken nu uit waar de schuldvraag ligt.

Volgens de bewonersgroep zijn scheuren in muren en plafonds ontstaan door rioolwerkzaamheden. DWR zegt dat de fundering van sommige huizen al slecht was.

Een woordvoerder: “De bewoners hebben tussen 2002 en 2004 de fundering onderzocht. In twee jaar tijd was er sprake van een verzakking van 4 centimeter.”

Eind juni vindt er tussen de partijen overleg plaats. De woordvoerder van DWR hoopt dat de reguliere werkzaamheden aan het riool zo snel mogelijk hervat kunnen worden.

Reageer op dit artikel