nieuws

Dura Vermeer koopt vliegveld Maastricht

bouwbreed

maastricht – Dura Vermeer en het Schotse Omniport hebben voor ruim 5 miljoen euro Maastricht Aachen Airport (MAA) gekocht. In dat bedrag zijn ook de kosten voor een reorganisatie opgenomen, evenals het verlies dat MAA dit jaar lijdt. Op 1 juli is de overdracht van aandelen een feit. Door de overname worden tien medewerkers van […]

maastricht – Dura Vermeer en het Schotse Omniport hebben voor ruim 5 miljoen euro Maastricht Aachen Airport (MAA) gekocht. In dat bedrag zijn ook de kosten voor een reorganisatie opgenomen, evenals het verlies dat MAA dit jaar lijdt. Op 1 juli is de overdracht van aandelen een feit.

Door de overname worden tien medewerkers van MAA gedwongen ontslagen. Provincie Limburg en het Rijk hebben hun belang van 70 procent bij MAA verkocht. De andere aandeelhouders, zoals de gemeente Maastricht, krijgen nog vijf maanden de tijd om te beslissen of zij hun aandeel willen behouden. Dura Vermeer en Omniport willen de resterende aandelen eventueel ook overnemen. Het nieuwe bedrijf stopt direct 7,5 miljoen euro in MAA om het eigen vermogen van het vliegveld te versterken.

Dura Vermeer bemachtigt met de koop een belangrijke grondpositie voor toekomstige bouwwerken.

Reageer op dit artikel