nieuws

Drie prijswinnaars bereikbare kust

bouwbreed

den haag – The Dutch Mountains, Kustland E19A4 en The beach within Reach zijn de winnende ontwerpen van de ideeënprijsvraag �Kust in beweging�. De prijsvraag was uitgeschreven door het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) dat jong ontwerpend Nederland (tot 35 jaar) uitdaagde om met ideeën te komen ter verbetering van de bereikbaarheid en […]

den haag – The Dutch Mountains, Kustland E19A4 en The beach within Reach zijn de winnende ontwerpen van de ideeënprijsvraag �Kust in beweging�. De prijsvraag was uitgeschreven door het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) dat jong ontwerpend Nederland (tot 35 jaar) uitdaagde om met ideeën te komen ter verbetering van de bereikbaarheid en ruimtelijke kwaliteit van de Nederlandse kust.

De jury onder voorzitterschap van Francine Houben omschreef The Dutch Mountains (R. Remijnse/R. Reukema) als het meest doordachte kabelbaansysteem. Kustland E19A4 (M. Vink/H. van Dooremolen/A. de Groot/S. Pieterse, M. van Capelle) introduceert een nieuwe typologie van stranden en The beach within reach (N. van der Waart/J. van Wingerden/N. van de Lune) brengt het strandgevoel bij huis. De drie inzendingen werden elk beloond met 5000 euro.

Astrid Bennink kreeg voor haar ontwerp Dynamische pad 3000 euro toegekend. Deze prijs werd ter beschikking gesteld door de Stichting Nationaal Comité 2003 Europees Jaar van Mensen met een Handicap. Drie andere inzendingen werden onderscheiden met een eervolle vermelding. De ideeënprijsvraag valt samen met het door NBTC uitgeroepen themajaar Architectuur & Design 2004.

Reageer op dit artikel