nieuws

Dodelijk ongeval met kraan voor de rechter

bouwbreed

den bosch – Twee bedrijven moeten zich vrijdag voor de rechtbank in Den Bosch verantwoorden voor een ongeval met een torenkraan in Cuijk, waardoor in oktober 2002 twee mensen om het leven kwamen. Volgens het OM gaat het om het aannemersbedrijf dat de kraan plaatste en het bedrijf dat het funderingsblok zou plaatsen. Ze hebben […]

den bosch – Twee bedrijven moeten zich vrijdag voor de rechtbank in Den Bosch verantwoorden voor een ongeval met een torenkraan in Cuijk, waardoor in oktober 2002 twee mensen om het leven kwamen. Volgens het OM gaat het om het aannemersbedrijf dat de kraan plaatste en het bedrijf dat het funderingsblok zou plaatsen. Ze hebben dat volgens het OM niet veilig genoeg voor de medewerkers gedaan. Tijdens het opbouwen van het 25 meter hoge werktuig viel de kraan om. Een monteur die bovenin aan het werk was en de machinist kwamen daardoor vast te zitten in de neergestorte wrakstukken en overleden.

Reageer op dit artikel