nieuws

Dikke tenniskijker krijgt grotere stoel

bouwbreed

londen – Wimbledon, het Walhalla van het internationale tennis, gaat op de nieuwe tribunes grotere stoeltjes neerzetten omdat veel toeschouwers te dik zijn voor de bestaande zetels. De originele stoelen zijn 40 tot 42 centimeter breed, inclusief het metalen frame. Ze dateren uit 1922 toen het huidige Wimbledon werd gebouwd. In die tijd was de […]

londen – Wimbledon, het Walhalla van het internationale tennis, gaat op de nieuwe tribunes grotere stoeltjes neerzetten omdat veel toeschouwers te dik zijn voor de bestaande zetels. De originele stoelen zijn 40 tot 42 centimeter breed, inclusief het metalen frame. Ze dateren uit 1922 toen het huidige Wimbledon werd gebouwd. In die tijd was de gemiddelde Brit aanzienlijk magerder dan de door vetzucht getroffen generatie van vandaag de dag.

De All English Lawn Tennis Club kreeg vorig jaar dan ook tientallen klachten van mensen die hun toch al nauwe stoeltje noodgedwongen moesten delen met het achterste van de te dikke buurman of -vrouw. Bij de totale renovering van het befaamde Centre Court worden daarom stoeltjes van minstens 46 centimeter neergezet. De totale capaciteit van de belangrijkste baan gaat desalniettemin van 13.800 naar 15.000. De Club heeft inmiddels een bouwvergunning aangevraagd. De renovatie zal echter op zijn vroegst in 2006 beginnen en zal zeker drie jaar duren.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels