nieuws

Delfzijl sloopt veel sneller dan het bouwt

bouwbreed

delfzijl – De provincie Groningen wil dat Ontwikkelingsmaatschappij Delfzijl (OMD) haast maakt met de nieuwbouw in de noordelijke havenstad. “In Delfzijl wordt veel sneller gesloopt dan gebouwd”, meent PvdA-gedeputeerde Marc Calon. Hij stelt de trage bouw deze maand aan de orde in de aandeelhoudersvergadering van de OMD. Volgens het Woonplan 2002 moeten tot 2007 minimaal […]

delfzijl – De provincie Groningen wil dat Ontwikkelingsmaatschappij Delfzijl (OMD) haast maakt met de nieuwbouw in de noordelijke havenstad. “In Delfzijl wordt veel sneller gesloopt dan gebouwd”, meent PvdA-gedeputeerde Marc Calon. Hij stelt de trage bouw deze maand aan de orde in de aandeelhoudersvergadering van de OMD.

Volgens het Woonplan 2002 moeten tot 2007 minimaal negenhonderd woningen worden gebouwd in Delfzijl. Tot op heden zijn er slechts 26 huizen opgeleverd. Dit jaar moeten volgens het rooster 350 huizen worden gerealiseerd, maar de PvdA-fractie in Delfzijl stelt vast dat “er nog geen steen is gelegd”. De OMD erkent de problemen, maar verwijst naar het onderzoek naar geluidsoverlast in de havenstad. Zolang dat niet is afgerond, blijven de bouwactiviteiten op een laag pitje staan.

Reageer op dit artikel