nieuws

Culturele instelling in Paramaribo gered

bouwbreed

amsterdam – Het zeventiende eeuwse Nola Hatterman Instituut in Paramaribo, bekend door zijn opleidingen op het gebied van de beeldende kunsten, krijgt een opknapbeurt. Het historische pand verkeert in zo�n slechte staat, dat het gevaar kan opleveren voor kinderen die er onderwijs volgen. Drie stichtingen, Herstelling en Maatwerk Amsterdam, Gebouwd Erfgoed Suriname en Arbeidsmobilisatie en […]

amsterdam – Het zeventiende eeuwse Nola Hatterman Instituut in Paramaribo, bekend door zijn opleidingen op het gebied van de beeldende kunsten, krijgt een opknapbeurt. Het historische pand verkeert in zo�n slechte staat, dat het gevaar kan opleveren voor kinderen die er onderwijs volgen.

Drie stichtingen, Herstelling en Maatwerk Amsterdam, Gebouwd Erfgoed Suriname en Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO), nemen de voormalige officierswoning onder handen. Leerlingen van de SAO krijgen bij de restauratie een arbeidsplaats aangeboden zodat zij na de restauratie een betere kans hebben op de arbeidsmarkt.

De kosten voor het project bedragen circa 252.000 euro. Naast bedragen van de gemeente Amsterdam, de VNG en de provincie Noord-Holland wordt de restauratie mogelijk gemaakt door een geldbedrag van circa 112.000 euro uit het HGIS-Cultuurprogramma van de ministeries van Buitenlandse Zaken en OCW.

Reageer op dit artikel