nieuws

Corporatie fietst huisjes bij elkaar

bouwbreed

delft – Een ploeg van tien man, twee medewerkers van Ballast Nedam en acht van woningcorporatie Vidomes, is vorige week in vijf dagen van Delft naar Verona gefietst. De teller staat nu op 62.000 euro. Het streven is minstens 75.000 euro bij elkaar te krijgen. Het geld is bestemd voor een huizenbouwproject in Sri Lanka. […]

delft – Een ploeg van tien man, twee medewerkers van Ballast Nedam en acht van woningcorporatie Vidomes, is vorige week in vijf dagen van Delft naar Verona gefietst. De teller staat nu op 62.000 euro. Het streven is minstens 75.000 euro bij elkaar te krijgen. Het geld is bestemd voor een huizenbouwproject in Sri Lanka.

“Het is fantastisch verlopen”, kijkt Koos Stuut van Vidomes terug op de 1400 kilometer lange tocht naar Verona. “Maar drie lekke banden en één kapotte spaak.” De actie wordt gedragen door Vidomes en hoofdsponsoren Ballast Nedam en cv-fabrikant Agpo.

“Omdat Agpo dit jaar vijftig jaar bestaat is bij ons het idee voor een jubileumactie ontstaan”, legt Stuut uit. “Maar ook omdat we graag fietsen.” Agpo�s samenwerking met moederbedrijf Veroli in Verona duurt dit jaar veertig jaar, waarom de tocht voerde naar Verona.

De samenwerking van Agpo, Vidomes en Ballast met betrekking tot de actie is min of meer toevallig ontstaan na enthousiaste reacties op het idee. De drie bedrijven hebben onder meer de kosten van de organisatie betaald, zoals de begeleiding van de fietsers op motoren. De opbrengst van de fietstocht komt netto beschikbaar aan het goede doel.

Voor 400 euro bouwt ZOA-Vluchtelingenzorg een stenen huisje voor mensen die dakloos zijn geraakt door de burgeroorlog in Sri Lanka. Eigenlijk kost een huisje 800 euro, maar de ontwikkelingsorganisatie ICCO verdubbelt elke euro die de ploeg bij elkaar heeft gefietst.

Inmiddels hebben zestig tot zeventig bouwgerelateerde bedrijven het doel gesponsord en is geld ontvangen om 158 huisjes te kunnen bouwen.

Ook bij collega�s is met de pet rond gegaan. “En een huurder stortte zomaar 15 euro op het gironummer”, aldus Stuut. De actie loopt nog tot eind juni.

�Maar drie lekke banden en

een kapotte spaak�

Reageer op dit artikel