nieuws

College Rijswijk kiest voor hoge woontorens

bouwbreed Premium

rijswijk – Als het aan het Rijswijkse college van B en W ligt, staan er in de toekomst twee nieuwe futuristische woontorens op de plek van het oude stadhuis. Ook de bewoners, die mochten meedenken over vier eerder uitgekozen projecten, hadden een lichte voorkeur voor dit plan. De hoogste toren uit het plan van AM […]

rijswijk – Als het aan het Rijswijkse college van B en W ligt, staan er in de toekomst twee nieuwe futuristische woontorens op de plek van het oude stadhuis. Ook de bewoners, die mochten meedenken over vier eerder uitgekozen projecten, hadden een lichte voorkeur voor dit plan.

De hoogste toren uit het plan van AM Vastgoed krijgt ongeveer dertig verdiepingen en wordt 110 meter hoog, de tweede toren circa 75 meter. In de torens die door de waterpartijen in het Rijswijkse Bos en Raadhuisvijver aan elkaar te verbinden, op een eiland komen te staan, komen 207 appartementen.

In de laagbouw ernaast komen mogelijk een filmhuis met vijf zalen, een expositieruimte en een gezondheidsruimte. Door die menging van functies moet op deze �stadhuislocatie� een nieuw cultureel hart ontstaan. De stadhuistoren blijft staan. Het parkeren gebeurt ondergronds met plaats voor 370 auto�s. In de parkeergarage naast het filmhuis is nog plek voor 225 auto�s.

Reageer op dit artikel