nieuws

Claus+Kaan renoveren Museum Schone Kunsten

bouwbreed

antwerpen – Het Amsterdamse architectenbureau Claus+Kaan werkt aan een ingrijpend renovatieplan voor het Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen. De opdracht komt van de Vlaamse deelregering. De uitvoering van het plan duurt naar verwachting vele jaren, omdat Vlaanderen een beperkte financiële ruimte heeft. De Vlaamse regering heeft vijf gerenommeerde architectenbureaus uit de Benelux gevraagd een […]

antwerpen – Het Amsterdamse architectenbureau Claus+Kaan werkt aan een ingrijpend renovatieplan voor het Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen. De opdracht komt van de Vlaamse deelregering. De uitvoering van het plan duurt naar verwachting vele jaren, omdat Vlaanderen een beperkte financiële ruimte heeft.

De Vlaamse regering heeft vijf gerenommeerde architectenbureaus uit de Benelux gevraagd een concept voor de renovatie te bedenken. Het concept van Claus+Kaan beviel het beste. De Amsterdamse architecten zoeken het vooral in grondige renovatie van het pand. Aanvankelijk dacht men ook aan uitbreiding in de museumtuin, maar nu willen Claus + Kaan een effectiever gebruik van de bestaande ruimte. De zolder wordt onder het gedeeltelijk glazen dak opgeknapt en in gebruik genomen.

Reageer op dit artikel