nieuws

Cao-akkoord voor elektro-detailhandel

bouwbreed Premium

zoetermeer – Werkgevers en werknemers hebben een akkoord bereikt voor een nieuwe cao voor de elektrotechnische detailhandel. Onder de werkingssfeer vallen ongeveer 19.000 werknemers. De nieuwe cao heeft een looptijd van een halfjaar, van 1 juli dit jaar tot 1 januari 2005. In dat halfjaar krijgen de werknemers er geen cent bij. Dit is behalve […]

zoetermeer – Werkgevers en werknemers hebben een akkoord bereikt voor een nieuwe cao voor de elektrotechnische detailhandel. Onder de werkingssfeer vallen ongeveer 19.000 werknemers. De nieuwe cao heeft een looptijd van een halfjaar, van 1 juli dit jaar tot 1 januari 2005.

In dat halfjaar krijgen de werknemers er geen cent bij. Dit is behalve aan het Najaarsakkoord ook te danken aan de slechte economische omstandigheden in de winkels in wit-, grijs- en bruingoed, computers en telecomapparatuur.

De sociale partners hebben verder afgesproken te gaan studeren op een structurele vernieuwing van de cao. Daarbij komen onderwerpen aan de orde als werktijden, zowel arbeidsduur als rooster, arbeidsvoorwaardelijke regelingen bij ziekte, seniorenregelingen en het loongebouw.

Reageer op dit artikel