nieuws

Buurt ongerust over komst ambassade

bouwbreed

den haag – Plannen van de gemeente Den Haag om de Amerikaanse ambassade te verplaatsen van het centrum naar landgoed Clingendael zijn bij de wijkvereniging Benoordenhout in het verkeerde keelgat geschoten. De buurtbewoners houden binnenkort een protestbijeenkomst. Vorige week lekten plannen uit van de gemeente Den Haag. Burgemeester Deetman, zo bleek, onderhandelt met de Amerikaanse […]

den haag – Plannen van de gemeente Den Haag om de Amerikaanse ambassade te verplaatsen van het centrum naar landgoed Clingendael zijn bij de wijkvereniging Benoordenhout in het verkeerde keelgat geschoten. De buurtbewoners houden binnenkort een protestbijeenkomst.

Vorige week lekten plannen uit van de gemeente Den Haag. Burgemeester Deetman, zo bleek, onderhandelt met de Amerikaanse ambassade over een verhuizing naar een nog te bouwen onderkomen op een weiland van het in de gemeente Wassenaar gelegen landgoed Clingendael. De plannen zijn echter uiterst vaag omdat de gemeente Den Haag weigert opening van zaken te geven, terwijl een woordvoerder van de ambassade zegt op korte termijn geen verhuisplannen te hebben.

Reageer op dit artikel