nieuws

Brouwer neemt Adecco Bouw over

bouwbreed Premium

rotterdam – Uitzendconcern Adecco heeft overeenstemming bereikt met Brouwer Personeel over de verkoop van de verliesgevende divisie Bouw. Tweehonderd timmerlieden gaan deze week nog over naar Brouwer.

De wereldwijde uitzendorganisatie stopt met het detacheren van bouwvakkers omdat de activiteit niet meer tot de core-business van het bedrijf behoort. Adecco Bouw draait ook al enige tijd met verlies. De transactie is opmerkelijk omdat Adecco jaren geleden Brouwer Personeel nog overnam. Het uitzendconcern kocht later ook Top Groep Nederland en Bouwpoint Bouw- en Timmerwerken. Adecco werd daarmee een van de grootste uitzenders in de bouwsector. Op haar hoogtepunt had de onderneming 500 timmerlieden in dienst. Volgens R. Brouwer van Brouwer Personeel is Adecco Bouw er vervolgens onvoldoende in geslaagd de bouwmarkt te doorgronden. “De bouw is toch een apart fenomeen”, vindt Brouwer. “Wil je daarin slagen, dan moet je er goed in thuis zijn. Dat is Adecco niet gelukt. De situatie bij Adecco Bouw was op het laatst verre van rooskleurig. De kans dat de divisie zou omvallen, was reëel.”

Reorganisatie

Inmiddels staat het bedrijf, mede na tussenkomst van Brouwer, er weer redelijk voor. Niettemin zal de nieuwe eigenaar nog een flinke reorganisatie doorvoeren. Die zal ten koste gaan van “enkele tientallen” arbeidsplaatsen. Brouwer: “Hoeveel personen exact moeten afvloeien is nog niet helemaal bekend. Dat kan ook nog veranderen. Maar er moet zeker een aantal banen verdwijnen.”

Brouwer verwacht dit jaar nog nodig te hebben de organisatie volledig op orde te hebben. Daarna wil hij “oogsten”. “Streven is om naar een omzet van 20 miljoen euro te groeien”, zegt Brouwer. “Ik verwacht dat dat mogelijk is gezien de marktomstandigheden. We zitten nu op een dieptepunt. Slechter zal het niet worden. En als minister Dekker haar zin krijgt, worden de komende jaren nog heel wat woningen gebouwd.”

De onderneming blijft gevestigd in het pand van Adecco Bouw in Rotterdam. Brouwer sluit niet uit dat op langere termijn nieuwe vestigingen in het land worden geopend.

Het beursgenoteerde Adecco wil nog geen toelichting geven op de naderende verkoop. Een woordvoerder bevestigde gisteren wel dat de gesprekken met Brouwer Personeel in �een vergevorderd stadium� verkeren.

Reageer op dit artikel