nieuws

Britse regering wil sprinklers voor woningen

bouwbreed Premium

londen – De Britse regering wil een sprinklersysteem voor woningen laten ontwikkelen. De brandveiligheidsorganisatie FPA voert met het landsbestuur een haalbaarheidstudie uit naar de techniek en het ontwerp van zo�n systeem. Het Britse blussysteem bestaat naar verwacht uit warmtesensoren en verborgen sprinklers en wordt aangesloten op de waterleiding. De markt biedt al sprinklerinstallaties voor woningen […]

londen – De Britse regering wil een sprinklersysteem voor woningen laten ontwikkelen. De brandveiligheidsorganisatie FPA voert met het landsbestuur een haalbaarheidstudie uit naar de techniek en het ontwerp van zo�n systeem.

Het Britse blussysteem bestaat naar verwacht uit warmtesensoren en verborgen sprinklers en wordt aangesloten op de waterleiding. De markt biedt al sprinklerinstallaties voor woningen aan maar die kosten volgens de onderzoekers 4500 tot 7500 euro.

De Britse overheid rekent voorlopig met een investering van minder dan 1500 euro per woning en wil de toepassing ervan bevorderen met een publiciteitscampagne.

Reageer op dit artikel