nieuws

Bouw stilgelegd van stadhuis Haaksbergen

bouwbreed

haaksbergen – De bouw van het stadhuis in Haaksbergen is opnieuw stilgelegd. Rechtspraktijk BAWA heeft namens omwonenden bij de rechtbank in Almelo een verzoek ingediend tot schorsing van de bouwvergunning. Tot de uitspraak van de rechtbank ligt de bouw stil. De rechtbank doet mogelijk volgende week uitspraak. De omwonenden maken bezwaar tegen de hoogte en […]

haaksbergen – De bouw van het stadhuis in Haaksbergen is opnieuw stilgelegd. Rechtspraktijk BAWA heeft namens omwonenden bij de rechtbank in Almelo een verzoek ingediend tot schorsing van de bouwvergunning. Tot de uitspraak van de rechtbank ligt de bouw stil. De rechtbank doet mogelijk volgende week uitspraak.

De omwonenden maken bezwaar tegen de hoogte en de uitkraging van het bouwwerk waardoor omliggende woningen onvoldoende zonlicht zouden krijgen. Volgens de bezwaarmakers bouwt de gemeente het stadhuis in strijd met het bestemmingsplan Centrum Haaksbergen. Baakman zegt dat het vigerende bestemmingsplan geen rechtsgeldigheid heeft, omdat de Raad van State daar binnenkort uitspraak over moet doen.

Reageer op dit artikel