nieuws

Boete geëist tegen aannemersbedrijf

bouwbreed

DEN BOSCH – Bij de rechtbank in Den Bosch is vrijdag een boete van 10.000 euro geëist tegen een aannemersbedrijf uit Beuningen wegens een dodelijk ongeval met een torenkraan in oktober 2002 in Cuijk. De kraan viel om, waardoor een monteur die bovenin aan het werk was, en de kraanmachinist vast kwamen te zitten in […]

DEN BOSCH – Bij de rechtbank in Den Bosch is vrijdag een boete van 10.000 euro geëist tegen een aannemersbedrijf uit Beuningen wegens een dodelijk ongeval met een torenkraan in oktober 2002 in Cuijk.

De kraan viel om, waardoor een monteur die bovenin aan het werk was, en de kraanmachinist vast kwamen te zitten in de wrakstukken. Beiden overleefden het ongeval niet. Een derde man raakte zwaargewond.

Het bedrijf (Van Bergen BV) wordt verweten dat het geen grondverbetering heeft toegepast voordat de 25 meter hoge kraan op het Stationsplein in Cuijk werd geplaatst. Dit heeft waarschijnlijk een rol gespeeld bij het ongeval.

Reageer op dit artikel