nieuws

BAM schrijft in op al eerder gegund infrawerk

bouwbreed

hoogezand-sappemeer – BAM Infra, de aannemer die deze week in goed overleg met de gemeente Hoogezand-Sappemeer vanwege een foutieve aanbesteding moest besluiten het lopende contract voor de infrawerken van het Centrumplan te laten ontbinden, dingt gewoon weer mee in de nieuwe openbare aanbesteding van diezelfde infrastructurele werken. Gisteren meldde Cobouw dat het eerder met BAM […]

hoogezand-sappemeer – BAM Infra, de aannemer die deze week in goed overleg met de gemeente Hoogezand-Sappemeer vanwege een foutieve aanbesteding moest besluiten het lopende contract voor de infrawerken van het Centrumplan te laten ontbinden, dingt gewoon weer mee in de nieuwe openbare aanbesteding van diezelfde infrastructurele werken. Gisteren meldde Cobouw dat het eerder met BAM Infra gesloten contract op last van de Europese Commissie moest worden ontbonden.

In ruil daarvoor ontvangt de wegenbouwer een schadevergoeding van 1 miljoen euro. “Dat bedrag is, als je het bekijkt op de totale infrawerken ter waarde van 46 miljoen euro, natuurlijk aan de schamele kant”, zegt woordvoerder A. Pronk van BAM Infra.

“We zijn natuurlijk vooral teleurgesteld. Daar staat tegenover dat we zullen proberen een flink deel van de totale infrataart binnen te halen als die delen van het centrumplan straks weer opnieuw worden aanbesteed.”

Pronk heeft er alle vertrouwen in dat BAM Infra bij een nieuwe aanbestedingsronde opnieuw een kans maakt. “Ons bedrijf heeft de knowhow en we zijn goed in wat we doen. Dus ik hoop dat we weer mee mogen doen.” Hoewel de gemeenteraad van Hoogezand-Sappemeer formeel op 9 juni nog akkoord moet gaan met het voorstel van B en W tot ontbinding van het contract, is nu al wel duidelijk dat de raad weinig anders kan dan daarmee instemmen.

Het uitdienen van het contract zou neerkomen op lange bouwvertragingen en slepende procedures bij het Europese Hof van Justitie.

Reageer op dit artikel