nieuws

Bakker brengt nieuwe grijpers op de markt

bouwbreed

elst – Bakker Hydraulic brengt dezer dagen de vernieuwde openschalenknijpers op de markt. De R staat voor 40 millimeter lagering. De fabrikant uit Elst verhoogde de werkdruk van 220 naar 250 bar. De cilinder is eenvoudiger in en uit te bouwen wat het onderhoud sneller en dus goedkoper maakt. Een ruim 60 procent dikkere borgdraad […]

elst – Bakker Hydraulic brengt dezer dagen de vernieuwde openschalenknijpers op de markt. De R staat voor 40 millimeter lagering. De fabrikant uit Elst verhoogde de werkdruk van 220 naar 250 bar.

De cilinder is eenvoudiger in en uit te bouwen wat het onderhoud sneller en dus goedkoper maakt. Een ruim 60 procent dikkere borgdraad zorgt dat de beschermbuis van de zuigerstang minder snel losschiet. Bakker voert de triangels in gietwerk uit en verdikte de triangelpennen met 10 millimeter tot 50 millimeter. De dikte van de brugstukken nam met 2 millimeter toe tot 12 millimeter. De fabrikant maakt die nu uit een betere staalsoort zodat de zwaardere uitvoering vervalt.

De constructie is sterker geworden omdat de armen aan de binnenkant van de schaal verder doorlopen. De armen van grijpers die breder zijn dan 900 millimeter staan verder uit elkaar dus dichter bij de zijkant, wat de grijpers stabieler maakt. Grijpers vanaf 900 millimeter breed hebben een breder brugstuk en twee meenemers.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels